Startbasen > Økonomi > Økonomikurs og veiledning

Økonomikurs og veiledning

Gjeldsrådgivning og kurs i hverdagsøkonomi. Gratis tilbud for deg som trenger ekstra hjelp.

Det er viktig å ta tak i økonomiske problemer så raskt som mulig, før de blir for store. NAV og Trondheim kommune kan bistå med hjelp, dersom du er i ferd med å miste kontrollen over egen økonomi. Trykk på mellomoverskriftene for å lese mer om tilbudene. Her er en oversikt:

Samtale med en gjeldsrådgiver/veileder

Hvis du har problemer med å nedbetale gjelden din, og ikke har en økonomi som klarer å dekke nødvendige behov kan du oppsøke en veileder for hjelp. Tilbudet er gratis i regi av Trondheim kommune og NAV. En økonomisk veileder vil blant annet hjelpe deg med å skaffe en oversikt over økonomien din og eventuelt gjøre avtaler med de du skylder penger. For å avtale et møte må du ta kontakt med NAV Heimdal, Lerkendal, Midtbyen eller Østbyen.

Kurs i hverdagsøkonomi

NAV arrangerer kurs i hverdagsøkonomi hver måned. På dette kurset får du blant annet lære om: hvordan du sparer penger på strøm, handling og hjelp til å sette opp et husholdningsbudsjett. Kurset varer over to dager, og beskrives som lettfattelig. Det holdes i Statens hus i Midtbyen. Du kan melde deg på ved å sende mail til: nav.ostbyen.fra.minus.til.pluss@nav.no