Startbasen > Helse > Helsetilbud for rusmisbrukere

Helsetiltak for rusmisbrukere

Tannlege og helsetjenester.

Vi har her samlet opp ulike helsetilbud som tilbys for rusmisbrukere. Trykk på mellomoverskrift for åpningstider, adresse og utfylt informasjon. Tilbudene er gratis.

 

Subrosa

To dager i uka er det et åpent treffsted for kvinner og menn i rusmiljøet. Tiltaket har psykiatrisk sykepleier og jordmor med gynekologisk undersøkelseskompetanse. I tillegg gir en kvinnelig gynekolog tilbud om diagnostisering og behandling en gang i uka.

 

Tannlege 

Frelsesarmeen tilbyr hver tirsdag tannbehandling for rusmisbrukere. Denne foregår på Hveita Dagsenter i sentrum av Trondheim. Det er to fagpersoner som utfører behandlingen: en tannlege og en sekretær.

 

Helse og overdoseteam

Helse og overdoseteamet i Trondheim tilbyr oppsøkende og skadereduserende rusarbeid på gateplan. Dette ved å ta med brukerne til lege, dele ut rent brukerutstyr og vurdere helsetilstand. De har også egne lokaler i kjøpmannsgata der rusmisbrukere kan komme innom for samtale, veiledning, vaksinering, sårstell og blodprøver. Overdoseteamet rykker også ut ved overdoser og jobber aktivt med forebygging av dette.