Startbasen > Fritid > Treffsted

Treffsted – tre dagsenter for psykisk syke

Kunstgruppe, bandøving, maling, turer og trening på SATS hjelper mennesker til å få en meningsfull hverdag.

Er åpent på dagtid alle hverdager: Sommerstua treffsted på Kalvskinnet.

Er åpent på dagtid alle hverdager: Sommerstua treffsted på Kalvskinnet.

– Det å isolere seg hjemme fører ofte til depresjoner og angst. Å gå på dagsenter hver dag bidrar til en struktur i hverdagen og er veien inn til et meningsfullt liv med aktiviteter og mestringsfølelse. Det sier Jan Morten Flotten. Han er fagleder for Trondheim kommunes tre treffsteder i Trondheim på Sommerstua, Heimdal og Veiskillet.

 

Kunstutstilling

Vi befinner oss i Erling Skakkes gate 70. Sommerstuas lokaler inneholder ei stor stue med biljardbord, datamaskiner og

Jan Morten Flotten

Jan Morten Flotten

skinnsofa.Nede i kjelleren er det snekkerverksted og oppe i 2.etasje er det malerverksted. Det henger fargerike malerier i alle størrelser på veggene på treffstedet på Kalvskinnet.

– Det er mange som har utviklet et talent for å male etter at de begynte her. De har også holdt utstilling, og noen har fått solgt noen bilder, sier Jan Morten. Det å drive med musikk og spille i band har også vekket en ny interessert for mange. Nå har flere av brukerne gitt ut plater.

– De har også holdt konserter. Det er morsomt å se at de mestrer dette, når de ellers har det ganske vanskelig, sier han.

 

Faste aktiviteter og timeplan

Treffstedene i Trondheim åpnet på 90-tallet. Målgruppen er ensomme mennesker, og psykisk syke. Bandøving, bowling, trening på SATS og fredagskaffe. De ulike treffstedene har hver sin timeplan for faste aktiviteter som brukerne kan være med på.

– Aktivitetene er ganske like på alle treffstedene. Om de vil delta på dette er frivillig. De kan også godt bare være her å ta seg en kopp kaffe, lese en avis og treffe andre mennesker, legger Per Morten til. Han forteller at det er mange faste som møter opp.

– De fleste er godt voksne, over 30 år. I snitt er kanskje 25 innom her daglig. Noen kommer hver dag, andre kommer innimellom, sier faglederen og legger til:

– Hos oss trenger du ingen henvisning for å komme. Når du kommer er det heller ingen som spør om bakgrunnen din. Her kan du også være så lenge du selv ønsker, og du kan komme å gå når du vil. Vi er et lavterskeltilbud, og har sett at dette hjelper mange til å få et nytt nettverk og nye venner. De har fått noen å møte på kveldstid, og det er jo veldig fint.

 Vil du delta?

Sommerstua treffsted har adresse: Erling Skakkes gate 70
Heimdal treffsted har adresse: Heimdalsvegen 3
Veiskillet treffsted har adresse: Brøsetvegen 186

Lurer du på noe?

Ring Sommerstua: 72540987
Ring Veiskillet: 72543785
Ring Heimdal: 72849096

LES MER

Om treffstedene her.