Startbasen > Fritid > Røde Kors Døråpner

Røde Kors Døråpner – sosialt nettverk

 

døråpner

Møter du opp hos Døråpner er du en deltager, ikke en bruker.

Gjennom kunstgruppe, fotball, turgrupper og temakvelder hjelper Røde Kors mennesker til å etablere et nytt nettverk og stifte nye bekjentskaper.

Det kan være vanskelig å starte på nytt etter årevis på institusjoner eller å bygge opp et nettverk utenfor rusmiljøet. – Uten et sosialt nettverk er det vanskelig å leve et godt liv. Igjennom våre aktiviteter ønsker vi at deltakerne skal bli kjent med andre, sier Marita Hoel Fossen, assisterende daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors og Trondheim Røde Kors.

Ulike aktiviteter

Aktiviteten heter Døråpner, og ble startet i 2006 som et prosjekt for tidligere innsatte, mennesker med psykiske vansker og tidligere rusmisbrukere. Døråpner har siden den gang hatt ulike tilbud for deltakerne i Trondheim.

Marita Hoel Fossen

Marita Hoel Fossen

– Vi har ei kunstgruppe, ei fotballgruppe og ei turgruppe. Høsten 2014 starter vi også opp med temakvelder, sier Fossen til startbasen.no På temakveldene arrangeres det blant annet jobbskrivingskurs, førstehjelpskurs og matlagingskurs. På kunstgruppa får deltagerne muligheten til å lære teknikker og utføre disse innen tegning og maling, og lage mer årstidsrettede produkter innimellom – som julekort. Turgruppa møtes en gang i uka og går spaserturer i sentrum og de nærliggende områdene i Trondheim. Fotballgruppa trener i Autronicahallen en gang i uka, sammen med deltagere og frivillige fra Røde kors. – Fokus i alle gruppene er at man skal møte andre, og ha et sosialt samvær med andre som gir en positivt påfyll i hverdagen, legger Fossen til.

Deltager

Gjennom Døråpner blir du kjent med andre frivillige, andre deltagere og mennesker som deltar på andre Røde Kors aktiviteter. Du har noen å drikke kaffe med i pausen, og du får flere å hilse på neste gang du er i byen. – Hos oss er du ikke en bruker. Du er en deltager. Du er med, du tar ansvar og det forventes noe av deg. Det at du deltar betyr noe også for andre, avslutter Fossen.

Vil du være med i døråpner?

Send en mail til : dorapner@trondheim-redcross.no

Eller ring røde kors :05003

Les mer om døråpner her