Startbasen > Fritid > Hveita United

Hveita United

Hveita United Fotballag, løpetrening og sosiale kvelder

Hveita United Fotballag, løpetrening og sosiale kvelder

Et rusfritt lavterskeltilbud

– Det å gi denne målgruppen et fritidstilbud har vært en viktig faktor til at enkelte har blitt rusfrie, sier Anders Granbo, avdelingsleder for Hveita United.

Startbasen.no befinner seg i Hveita Uniteds lokaler i sentrum av Trondheim. En prosjektor viser tour de france. På kjøkkenet blir det laget banan split. Hver mandag samles gjengen for et sosialt samvær. Og det er opp til deltagerne å bestemme hva de skal gjøre.- For oss er det viktig at de som er med bestemmer. Noen ganger spiller vi tv-spill, andre ganger lager vi mat. Når det er fint vær, griller vi, sier Granbo og legger til:
– Men i dag ble det for varmt. Det er jo nesten 30 grader ute.

Hveita United sine lokaler i sentrum.

Hveita United sine lokaler i sentrum.

Nytt sosialt nettverk

Hveita United ble opprettet i 2006. Det ble opprettet fordi de så det var et behov for et fritidstilbud for rusmisbrukere og tidligere rusmisbrukere. Det var viktig for denne gruppen å få tankene på noe annet. Og tilbudet har hjulpet mange til å bli rusfrie, samtidig som de har fått etablert et nytt sosialt nettverk.

– Noen har gått fra omtrent til å bo på gata til og fått seg jobb og bolig. Det er flott å se at tiltaket har gitt så positive resultater, sier Granbo som har vært med siden oppstarten av lavterskeltilbudet som er gratis.

 

Fotball og løping

Hveita United har to fotballag i bedriftsserien. Et for kvinner og et for menn. De har faste treninger to ganger i uka. I tillegg er det løpetrening for den som ønsker å delta på det.

– Vi har også yoga og aerobic for damer i tillegg til sosiale kvelder hver mandag. Målet med Hveita er å skape positiv vekst i spillernes liv igjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger, forteller Granbo. Hveita United har mellom 25-30 brukere. Det er opprettet i regi av Frelsesarmeen og får blant annet støtte fra Helsedirektoratet.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på tiltaket, og vi er i utvikling. Vi planlegger å tilby flere aktivitetstilbud i framtiden. Det er fint å se at så mange har glede og nytte av det vi gjør, sier Granbo.

 

Vil du delta?

Send en mail til Avdelingsleder, Anders Granbo: anders.granbo@frelsesarmeen.no

Eller ring: 950 31 381

Les mer om tilbudet her.