Startbasen > Arbeid > Historien til Thomas

Stormberg ga Thomas en ny sjanse.

Nå har 23-åringen vært rusfri i tre år.

– Mye av grunnen til at jeg fikk livet på rett kjør er takket være denne jobben, sier Thomas. Han mener Stormberg redder liv. Den norske klesgiganten ansetter nemlig gjerne folk med bakgrunn fra psykiatri, rusmisbruk eller fengsel.

-Vi er opptatt av at Stormberg skal være for alle. At mennesker fra vanskeligstilte kår skal få en ny sjanse. En jobb kan bidra til at de kommer seg på riktig spor igjen, og bort fra miljøet de er i, sier daglig leder for Stormberg på Lade, Audur Arny Bergmann Roslindadottir.

Innlagt på rusinstitusjon

Thomas og daglig leder Audur

Thomas og daglig leder Audur

For Thomas har Stormbergs samfunnsengasjement gitt et positivt resultat. Han kunne aldri sett for seg at livet skulle ende slik for ti år siden under oppveksten på Sunnmøre. Han begynte å eksperimentere med rusmidler da han var 12 år. – Det startet med hasj. Etter hvert prøvde jeg sterkere rusmidler som amfetamin og kokain, sier 23-åringen. Han havnet i feil miljø, og det tok ikke lang tid før rusen tok over hverdagen hans.

– Jeg skjønte etter hvert at jeg måtte ha hjelp, men det tok litt tid før jeg klarte det. Jeg søkte meg inn på Kvamsgrindkollektivet- en rusinstitusjon i Trondheim på eget initiativ. Jeg ville vekk, og skjønte at det å flytte for å få behandling kunne hjelpe meg, for å komme unna gamle miljøer, og for å få en ny start, sier han. Og det hjalp.

Etter 18 måneder i behandling i Trondheim skjønte Thomas at dersom han skulle holde seg rusfri, måtte han ha seg en jobb. – Jeg måtte ha forpliktelser, og noe å gå til hver dag. Jeg søkte mange jobber, og var åpen om min behandling i rusomsorgen. Jeg fikk ingen positiv respons, og var nær ved å gi opp. Så tok jeg kontakt med Stormberg på egen hånd, forteller han. Etter to intervjuer var jobben i boks. Og siden har han vært her.

Thomas er kjempeflink, en god selger som står på for butikken.

Oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme

Han har jobbet der lengre enn sjefen. Roslindadottir har bare jobbet hos Stormberg på Lade i litt over en måned. Men etter det hun har hørt og selv erfarer er det ingenting å sette fingeren på hos ansatte med vanskeligstilt bakgrunn. Nå har avdelingen i Trondheim jevnlig 3-4 praksiskandidater her som er rekruttert via NAV, eller som har oppsøkt bedriften selv med motivasjon for å jobbe. – Akkurat nå jobber det flere her med forskjellige diagnoser. Vi har blant annet en med asperger syndrom, og en som er autist. Arbeidet blir tilpasset den enkelte. De kan jobbe alt i fra fem minutter til flere timer, sier Roslindadottir. og legger til: – Jeg har vært med i flere ansettelsesprosessen hos andre bedrifter. Der har de vært veldig opptatt av en ryddig cv, uten hull. Jeg synes det er fint at dette ikke trenger å være negativt for å få jobb i Stormberg. Jeg håper flere kan gjøre det samme som oss. Thomas er kjempeflink, en god selger som står på for butikken. For meg var det er umulig å gjette at han har den bakgrunnen han har.